EcoDim producten beschikbaar via dataplatform 2BA

  • Geplaatst op
  • Door Gabbe van der Zwan
  • 0
EcoDim producten beschikbaar via dataplatform 2BA

EcoDim staat vanaf november 2020 live op dataplatform 2BA. 

Wat is 2BA? 
De vraag naar actuele en complete artikel- en productdata groeit. Elektronische communicatie tussen bedrijven is niet meer weg te denken. Om de installatiebranche te voorzien in deze behoefte is één datapool nodig waar fabrikanten en groothandels data aan kunnen leveren en installateurs en groothandels data vandaan kunnen halen.

2BA is dé neutrale datapool van handels- en productgegevens in de installatiebranche. Producenten, importeurs, groothandels maar ook installateurs kunnen terecht bij 2BA om informatie met de centrale database uit te wisselen. Deze uitwisseling gebeurt via uniforme bestanden die in de branche zijn bepaald volgens de standaarden van Ketenstandaard Bouw en Techniek. Daarnaast is onze database ingericht volgens het ETIM classificatiemodel, dé standaard in artikelclassificatie binnen de bouw- en installatiesector.

Data afnemers kunnen via deze uniforme bestanden de data automatisch binnenhalen naar hun software. Installateurs gebruiken deze data bijvoorbeeld in een calculatie, bestelling of tekening. Groothandels gebruiken de data voor publicatie op hun eigen website en ter verrijking van hun eigen artikelinformatie. Voor fabrikanten, en importeurs fungeert 2BA als één centraal punt waar product- en handelsgegevens worden beheerd en geëxploiteerd. In veel gevallen is het compleet hebben van artikel- en productgegevens volgens de ETIM standaard bepalend voor opname en handhaving van artikelen van fabrikanten bij groothandels.  (bron: 2BA.nl)

EcoDim is 2BA partner
EcoDim heeft inmiddels verschillende elektrotechnische groothandels aan zich verbonden en voor deze partijen is het van groot belang dat de import van product- en prijsinformatie goed geïmporteerd wordt. Vaak hebben groothandels een gigantisch assortiment waardoor deze informatie handmatig niet te verwerken is. Simpelweg omdat het teveel is en de foutgevoeligheid te groot. 


2BA heeft datakwaliteit hoog in het vaandel staan. Alle partijen die data aanleveren via deze datapool worden hierop beoordeeld. EcoDim streeft naast de hoogste kwaliteit van haar producten ook naar de hoogste kwaliteit in data. We zijn daarom ook trots om te mogen melden dat we door 2BA zijn beoordeeld met de maximale score in datakwaliteit +++!

De EcoDim producten zijn middels onderstaande link via 2BA te bekijken. 
Beschikbare EcoDim assortiment via 2BA

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.