Installateur aan het woord: Nico van Noort

  • Geplaatst op
  • 0
Installateur aan het woord: Nico van Noort

EcoDim gaat in gesprek met de installateur! Onlangs spraken we Nico van Noort. Nico is installateur en eigen ondernemer elektrotechniek. Met zijn bedrijf Elektro Technico in Hillegom houdt hij zich bezig met installaties in voornamelijk de woningbouw. Zo realiseert hij installaties in uitbouwen en aanbouwen, bij renovatieklussen en verbouwingen en heeft hij ook een aantal nieuwbouwprojecten op de planning staan. Benieuwd met welke dimmers Nico werkt? En waarom hij hiervoor heeft gekozen? Lees dan snel verder!

Nico merkt dat zijn klanten tegenwoordig eigenlijk bijna altijd voor led kiezen. Daarnaast willen ze graag sfeer in huis creëren. Door de lampen te dimmen kan deze sfeer gecreëerd worden. Kijkend naar deze wensen van zijn klanten komt Nico terecht bij EcoDim. Hij werkt met drie dimmers van EcoDim, namelijk de ECO-DIM.01, De ECO-DIM.02 en de ECO-DIM.07 Zigbee. Wanneer hij vertelt waarom de keuze op deze dimmers valt is hij stellig: “Als ik kijk bij Oosterberg is de combinatie bathled spotjes en EcoDim een geweldige combinatie. Het is relatief goedkoop en het werkt goed op elkaar”. De prijs is dus belangrijk voor Nico. Hij geeft aan dat zijn klanten graag dimmers in huis willen als ze maar niet te duur zijn en een mooi design hebben. De universaliteit van de EcoDim dimmers stelt hij daarom erg op prijs: “Het is een universele dimmer dus het maakt niet uit welk afdekmateriaal erop zit. Dat is gewoon top”. Gebruikt Nico dan alleen de dimmers van EcoDim? Nee, af en toe heeft hij klanten die geen ronde knoppen en een wat strakker design willen. Dan gebruikt hij soms de Gira S3000 serie: “dit is wel echt een luxedingetje, je betaalt ook gelijk de dubbele prijs”.    

 

“Het maakt niet uit welk afdekmateriaal erop zit, dat is gewoon top”

 

Nico zit nu zo’n 4 á 5 jaar in het vak. Hij vertelt dat hij eigenlijk altijd al heeft gewerkt met EcoDim dimmers. Hierbij luistert hij goed naar zijn klanten: “Bijna alle mensen gaan akkoord met deze dimmers, ik hoor eigenlijk nooit negatieve dingen”. Wat Nico verder erg fijn vindt aan de dimmers is dat ze eigenlijk altijd in de inbouwdoos passen en de aansluiting erg eenvoudig is. “Ik hoef eigenlijk alleen de draadjes erin te draaien en de dimmer in de inbouwdoos te plaatsen”. De gebruiksaanwijzing is volgens Nico erg duidelijk. Hij geeft aan dat hij er waarschijnlijk ook wel uit was gekomen als hij geen elektricien was geweest. De afstelmogelijkheden hoeft hij in de meeste gevallen niet aan te passen omdat deze al goed afgesteld staan: “Soms kun je er een beetje mee spelen en dan is het fijn dat deze functie er is. Het is ook erg makkelijk om deze te gebruiken”. De smarthome dimmer die Nico gebruikt (ECO-DIM.07 Zigbee) sluit hij eigenlijk alleen aan. Hij laadt ze niet in in een domotica systeem, maar geeft aan dat zijn klanten hier eigenlijk altijd wel uit komen.

Heeft Nico dan nooit problemen met de dimmers van EcoDim? Jawel. Laatst heeft hij een hotelschakeling gemaakt met bathleds. Hier gebruikte hij de ECO-DIM.02 voor. De dimmer werd warm en dus besloot Nico de klantenservice van EcoDim te bellen. Nico: “Ze namen de telefoon snel op, mijn vragen werden goed beantwoord en ze legden mij uit dat de ECO-DIM.01 een betere combinatie met de bathleds is sinds de bathleds dit jaar iets zijn veranderd. Die ECO-DIM.01 werd nog tijdens het bellen opgestuurd. Een snelle oplossing en ik ben er een stukje slimmer van geworden. Nu werkt alles goed.”

 

“Ik belde en tijdens het bellen werd er al een nieuwe dimmer opgestuurd. Mijn vragen werden goed beantwoord en ik ben er een stukje slimmer van geworden”

 

Nico koopt de dimmers dus in bij Oosterberg. Dit bevalt hem erg goed. Hij geeft aan dat de producten altijd op voorraad zijn en dat ze gemakkelijk te verkrijgen zijn. Bestellen doet hij online. Een groot pluspunt vindt hij dat wanneer hij de producten voor 19:00 besteld, hij ze de volgende dag al binnen heeft. Wanneer we aan Nico vragen wat de EcoDim dimmers hem en zijn bedrijf opleveren geeft hij aan dat hij er voornamelijk tevreden klanten mee krijgt. “Ze zijn blij met hun dimmer, en dat ze er sfeer mee kunnen maken. Dat vind ik het belangrijkste. Als ze gewoon doen wat ze moeten doen zijn de mensen al enthousiast”. Daarnaast leveren de dimmers hem ook tijdwinst op. Hij heeft er al zoveel geïnstalleerd dat hij er inmiddels erg efficiënt mee kan werken. 

Als we Nico vragen of hij EcoDim zou aanbevelen zegt hij ja: “Je hebt veel variatie en keuze qua dimmers. Je kunt er heel veel kanten mee op en de installatie is erg makkelijk. Ook voor kleine projecten is het ideaal”. Ook heeft hij nog een tip voor EcoDim. Hij zou namelijk graag een échte pulsdimmer willen zien. Als de prijzen laag blijven lijkt hem dit een interessante optie.

 

“Je hebt veel variatie en keuze qua dimmers. Je kunt er heel veel kanten mee op en de installatie is erg makkelijk”

 

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden en producten van EcoDim? Of wilt u zelf een keer meewerken aan een klantcase? Neem dan gerust contact met ons op! We zijn telefonisch en via mail te bereiken (+31 (0)314-728459, [email protected]). Bekijk ook ons assortiment eens. 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.