Jaap Kampert: "Dimmers van EcoDim zijn een uitkomst"

  • Geplaatst op
  • 0
Jaap Kampert: "Dimmers van EcoDim zijn een uitkomst"

Het zal veel installateurs nog bekend voorkomen: weer terug te moeten naar een klus omdat er problemen zijn met de verlichting. Het overkwam installateur Jaap Kampert van Kampert Elektro ook nogal eens, tot hij de led dimmers van EcoDim ontdekte: “Hiermee brandt de verlichting altijd stabiel. Dankzij de goede instelmogelijkheden, zelfs bij minimale belichtingssterkte".

Vanuit het midden van het land bedient Kampert Elektro BV een brede groep klanten in de woningbouw en utiliteit. Om de beste oplossingen te kunnen bieden, volgt Jaap uit Wekerom alle innovaties op de voet. De laatste jaren merkte hij dat de vraag naar dimmers toenam, met name in het luxere segment woningbouw. “Steeds meer mensen willen hun verlichting kunnen dimmen en zo de sfeer in huis beïnvloeden. Maar hedendaagse led spots en verlichting zorgden bij veel dimmers voor problemen. Als we ergens spotjes hadden geïnstalleerd met een dimmer, was het telkens spannend of de klant zou bellen met problemen”, vertelt hij met een glimlach.

 

“Deze dimmers zijn echt een uitkomst. De minimale belichtingssterkte is heel laag. Zelfs bij weinig vermogen geeft het gegarandeerd goed licht, dankzij de goede instelmogelijkheden."

 

led dimmer

 

Stabiele verlichting

Toen hoorde hij van de dimmers van EcoDim, die specifiek zijn ontwikkeld voor ledverlichting. Kampert: “De leverancier vertelde dat ledverlichting op deze dimmer veel stabieler is.” Jaap besloot het een kans te geven en installeerde een aantal ECO-DIM.01 Led dimmers bij een klant. Sindsdien is hij helemaal om: “Deze dimmers zijn echt een uitkomst. De minimale belichtingssterkte is heel laag. Zelfs bij weinig vermogen geeft het gegarandeerd goed licht, dankzij de goede instelmogelijkheden. Ook is het mooi dat de klant kan kiezen van welk merk het afdekplaatje moet zijn. Voorheen zat je vast aan de dimmers van andere merken. Nu gebruik ik eigenlijk altijd de dimmers van EcoDim en volstaat alleen het afdekmateriaal van een bekend merk.” Jaap koopt de dimmers in bij Robri in Wekerom.

 

"Voorheen zat je vast aan de dimmers van andere merken. Nu gebruik ik eigenlijk altijd de dimmers van EcoDim en volstaat alleen het afdekmateriaal van een bekend merk.”

 

Voordelen

Hoeveel EcoDim dimmers er inmiddels door hem in de muur zijn geschroefd, durft hij niet te zeggen. “Ik ben de tel kwijtgeraakt”, vertelt hij met een grijns. “Prijstechnisch zijn de dimmers van EcoDim heel interessant. Door die prijs zijn klanten ook eerder geneigd om meer dimmers te nemen in plaats van standaard schakelaars.” Jaap haalt een dimmer uit het doosje en laat de achterkant van de dimmer zien. “Een ander groot voordeel vind ik de inbouwdiepte van slechts 23 millimeter. Daardoor blijft er veel meer ruimte over voor de bedrading en dat is prettiger werken. Ook het maken van wisselschakelingen is met deze dimmers veel makkelijker geworden. Deze dimmers zijn een aanrader voor iedere installateur!”

 

“Prijstechnisch zijn de dimmers van EcoDim heel interessant. Door die prijs zijn klanten ook eerder geneigd om meer dimmers te nemen in plaats van standaard schakelaars.”

 

Benieuwd geworden naar de mogelijkheden en producten van EcoDim? Of wilt u zelf een keer meewerken aan een klantcase? Neem dan gerust contact met ons op! We zijn telefonisch en via mail te bereiken (+31 (0)314-728459, [email protected]). Bekijk ook ons assortiment eens.

 

led dimmer inbouwdoos

 

Bron: Henk & Fred magazine editie april 2023

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.