NIEUW: Volledig universele WiFi dimmer

 • Geplaatst op
 • Door Jorien Vriese
 • 6
NIEUW: Volledig universele WiFi dimmer

✓ WiFi ✓ Druk/Draai ✓ Geschikt voor alle A-merken afdekmateriaal ✓ RLC (fase aan- en afsnijding) ✓ 0-250W LED ✓ Optimale dimbaarheid & lichtstabiliteit ✓ Handmatige MIN potmeter en automatische MAX detectie ✓ Kleine inbouwdiepte ✓ 2-draads aansluiting (geen nuldraad nodig) ✓ Geschikt voor wisselschakeling met pulsschakelaar ✓ Geruisloos dimmen ✓ Soft-start systeem ✓ TÜV gecertificeerd

Met trots presenteren wij u de eerste volledig universele WiFi dimmer! Hiermee kunt u ‘domme’ led lampen via een WiFi smarthome app toch slim bedienen. En is er (nog) geen smarthome app aanwezig? Geen probleem. De led dimmer is ook volledig traditioneel (met druk/draaiknop) te gebruiken. Zo is de installatie wel helemaal toekomstproof.

Volledig universeel

De ECO-DIM.07 WiFi is volledig universeel toepasbaar doordat deze achter alle merken afdekmateriaal (Berker, Busch-Jaeger, Gira, JUNG, Kopp, Merten by Schneider, Niko en PEHA) past, voor beide dimtechnieken (RLC/fase afsnijding én fase aansnijding) geschikt is én een zeer ruim aansluitvermogen voor LED (0-250W LED) heeft. Hiermee is de dimmer nagenoeg voor iedere installatie te gebruiken.

universele wifi dimmer voor alle merken afdekmateriaalTevens beschikt de dimmer over bescherming tegen overbelasting en stoorsignalen, heeft het een soft-start systeem en is het volledig TÜV gecertificeerd. Ook de dimbaarheid is uitmuntend; stabiel en geruisloos helemaal van 100 naar 0 dimbaar.

TÜV gecertificeerd

Eenvoudige installatie

Tot slot is ook de installatie zeer eenvoudig. Zo heeft de dimmer een 2-draads aansluiting (geen nuldraad nodig), beschikt het over een gebruiksvriendelijke MIN potmeter en een automatische MAX detectie (voor stabiel licht in minimaal en maximaal lichtniveau) en heeft het een zeer kleine inbouwdiepte (23mm). Tevens is de dimmer in wisselschakeling te gebruiken - met als wisselschakelaar een pulsdrukker.
 
Kortom, opnieuw een zeer gebruiksvriendelijke en toekomstbestendige led dimmer waarmee u kunt dimmen zonder zorgen!
 
De EcoDim WiFi dimmer zal rond de jaarwisseling leverbaar zijn. 
Meer weten? Ga dan naar de ECO-DIM.07 WiFi led dimmer.

Reacties

 1. Mark-Jan Mark-Jan

  Beste,

  Onze slimme dimmers kunnen worden gebruikt in een hotel/wisselschakeling. Dit is mogelijk met een impulsdrukker 1x maak contact. U krijgt dan 1x een slimme dimmer en 1x een pulsdrukker en 1 lichtpunt.

  Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
  Mochten er nog verdere vragen zijn dan kunt u een mail sturen naar [email protected]

  Met vriendelijke groet,
  Mark-Jan - EcoDim

 2. Gabbe van der Zwan Gabbe van der Zwan

  Geachte heer Sullot,

  Hartelijk dank voor uw bericht. Het metalen plaatje is inderdaad voor Busch Jaeger, de schroefgaten die er op het metalen plaatje en op de dimmer zitten zijn niet nodig bij het afdekmateriaal van Busch Jaeger. Deze zijn alleen voor respectievelijk Jung & Niko afdekmateriaal.

  Wij adviseren om de dimmer in te laden in het systeem door gebruik te maken van de resetknop alvorens u het afdekmateriaal plaatst. Nadat dit is voltooid kunt u het metalen plaatje plaatsen en het afdekmateriaal afmonteren.

 3. Randy Sullot Randy Sullot

  Beste,

  De Ecodim.07 wifi aangeschaft. Ik heb Busch Jaeger afdekmateriaal. Bij de dimmer zit een metalen plaatje die gebruikt moet worden bij mijn afdekmateriaal. Helaas is de uitsparing van het plaatje zo gemaakt dat deze in de verticale richting over de drukpin geschoven moet worden. Hierdoor bedekt het plaatje de reset knop en de indicator led. Volgens jullie filmpje zou het plaatje in de horizontale weg over de pin geschoven moeten worden. Maar helaas kan dit niet door het gevormde gat in het plaatje. Is dit een fabricage fout?

 4. Gabbe van der Zwan Gabbe van der Zwan

  Beste Peter,

  Vooralsnog niet, maar wellicht dat dit in de toekomst wel gaat gebeuren. Mocht dit het geval zijn zullen wij dit uiteraard communiceren.

  Met vriendelijke groet,
  Gabbe van der Zwan

 5. Gabbe van der Zwan Gabbe van der Zwan

  Beste Jacob,

  Momenteel is deze dimmer nog niet in ons assortiment aanwezig daar 95% van de lampen in de huidige markt werkt op Fase Afsnijding. Wellicht dat dit in de toekomst nog gaat veranderen.

  Met vriendelijke groet,
  Gabbe van der Zwan

 6. Jacob Jacob

  Zijn jullie ook van plan om een Zigbee dimmer met fase aansnijding op de markt te brengen? Ze zijn er wel van andere merken, maar mijn voorkeur gaat uit naar EcoDim.

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.