Van Gerwen Installaties plaatst 361x de ECO-DIM.11

  • Geplaatst op
  • 0
Van Gerwen Installaties plaatst 361x de ECO-DIM.11

Bennie Derix-Willemsen is uitvoerder bij het Tilburgse Van Gerwen Installaties. Hier begeleidt hij projecten van aanvraag tot aan de uitvoering, met als doel uiteraard een blije klant. Bennie is al vanaf 2008 werkzaam bij Van Gerwen Installaties. Hij begon als monteur bij het bedrijf en kent dus de kneepjes van het vak. Onlangs kreeg hij een mooi project op zijn bordje van zorginstelling Amarant. Hierover spraken we Bennie!

 

Van Gerwen Installaties

Van Gerwen Installaties is inmiddels al meer dan 100 jaar actief in de elektrotechnische branche en is een echt begrip in Tilburg. Ze zijn voornamelijk actief in de utiliteit. O.a. scholengemeenschappen en zorginstellingen behoren tot het portfolio van Van Gerwen Installaties, maar ook voor gemeenteprojecten draaien ze hun handen niet om. Op kantoor worden de projecten voorbereid door een team van zeven personen. Buiten het pand zijn 26 monteurs/installateurs actief. Bennie spreekt gelijk zijn waardering uit over de monteurs: “Dit zijn de mensen die het eigenlijk verdienen, zij realiseren het.”

Een van de redenen dat Bennie al zo lang actief is voor Van Gerwen Installaties is volgens hem de goede sfeer: “Een echte hiërarchie hebben we niet, we vinden het belangrijk om allemaal op dezelfde voet te staan en een gemoedelijke sfeer te hebben binnen het bedrijf. Als je je prettig voelt op je werk, werk je ook gewoon veel harder.”

 

Project Amarant

Onlangs kreeg Bennie te maken met een mooi project vanuit Amarant, een zorginstelling met meerdere locaties in o.a. Tilburg en Breda. Amarant moest gaan voldoen aan het juiste energielabel en dus moesten ze overstappen op led. Bennie mocht dit project leiden voor drie locaties. Als lichtbron werd na overleg met Amarant gekozen voor plafonnières van Prolumia en een aantal Philips lampen. Echter bleek de grootste uitdaging van dit project in de dimmers te zitten. Vanuit Amarant waren er namelijk een aantal belangrijke eisen.

 

 van gerwen ecodim

 

Ten eerste mocht er niks veranderen aan de installatie. De lichtbronnen in de verschillende kamers moesten vanaf meerdere plekken gedimd kunnen worden met de bestaande dimmerknoppen. Een aantal van deze dimmerknoppen hebben een rood randje. Wanneer dit verandert raken de cliënten mogelijk in de war. Hierin zag Bennie gelijk een grote uitdaging: “Bij Amarant zijn veel verschillende onderhoudsmannen en installatiebureaus bezig geweest, hierdoor waren er verschillende merken halogeen dimmers, en dus ook verschillende merken afdekmateriaal gemonteerd.” O.a. de merken Gira, JUNG en Busch-Jaeger zijn gebruikt in de oude situatie.

 

"Er waren veel verschillende merken halogeen dimmers, en dus ook verschillende merken afdekmateriaal gemonteerd.”

 

Verder voorzag Bennie een probleem bij de installatie van de dimmers, in de oude situatie waren de dimmers namelijk zonder nuldraad geïnstalleerd: “Conventioneel werkte het allemaal perfect, maar als je dan naar led gaat wordt het toch wat lastiger. Bij de meeste led dimmer moet je een nuldraad trekken om de stabilisatie erin te houden.” Bennie geeft hierbij aan dat het trekken van draden prijstechnisch én qua uren een lastig verhaal zou gaan worden. Ook moesten de cliënten zo min mogelijk hinder ondervinden van de werkzaamheden. Nuldraden trekken was dus ook geen optie.

En dus ging Bennie opzoek naar een geschikte led dimmer. Allereerst bij Gira, het merk dat normaal gesproken bij Van Gerwen Installaties gebruikt wordt. Het viel hem al snel op dat deze dimmer niet universeel was en dat er wel degelijk nuldraden getrokken moesten worden. Na wat zoekwerk kwam Bennie terecht bij de ECO-DIM.11: “Ik ben gaan Googelen.” Geeft hij aan. “We hebben vooral ook naar recensies gekeken, omdat ik eigenlijk even op onbekend terrein kwam. Zo kwamen we bij de ECO-DIM.11 uit. Dit is naar mijn mening de enige dimmer die kan wat de vraag van de klant was.”

Bennie besloot vervolgens contact op te nemen met EcoDim voor wat advies en de vraag of de ECO-DIM.11 de juiste oplossing was voor het probleem. Daarnaast vroeg Bennie ook naar de ECO-DIM.03: “We wilden in het hele project uniform zijn richting Amarant. Vandaar dat we voor hetzelfde merk kiezen. Mocht er wat gebeuren, dan kan ook hun eigen onderhoudsman er naartoe met de EcoDim dimmer.” De ECO-DIM.03 was in dit project nodig voor de grotere vermogens. Voornamelijk in de woonkamers was dit gewenst vanwege de vele lampen.

Vervolgens is er een testopstelling gemaakt door Van Gerwen Installaties op locatie bij Amarant. Bennie: “We hebben de testopstelling gemaakt om te kijken of het allemaal werkte met het huidige schakelmateriaal en de led armaturen die we wilden gebruiken.” Het resultaat was positief: “We hebben dit een week of twee aan zitten kijken en het werkte eigenlijk perfect, en dat zonder nuldraad. Iedereen was zeer gecharmeerd. Zodoende is de beslissing gevallen om voor de ECO-DIM.11 te kiezen.”

 

"Dit is naar mijn mening de enige dimmer die kan wat de vraag van de klant was.”

 

Via EcoDim kwam Bennie terecht bij Oosterberg Den Bosch. Na een prettig contact met Jasper van Schijndel kreeg Bennie een aanbieding met de aantallen die hij nodig had, waarop hij ja zei.

 

ecodim van gerwen

 

En dus konden de installateurs van Van Gerwen Installaties aan de slag op de drie locaties van Amarant. Ook van hen kreeg Bennie een positieve terugkoppeling over de ECO-DIM.11: “Ze zijn het niet gewend dat er geen draden getrokken moeten worden en er toch gewoon een led dimmer aangesloten kan worden zonder problemen. Het werkt gewoon fijn, dat is eigenlijk het enige dat terugkomt.” Bennie merkte ook wat verbazing op bij zijn collega’s wanneer ze de led dimmers installeren: “Voor de monteurs is de eerste indruk: “wat een raar aansluitschema, dit kan toch niet werken?” maar het werkt perfect dus dat is leuk.”

 

"Ze zijn het niet gewend dat er geen nuldraden getrokken moeten worden en er toch gewoon een led dimmer aangesloten kan worden zonder problemen."

 

Uiteindelijk is de ECO-DIM.11 361 keer geïnstalleerd door de monteurs van Van Gerwen Installaties. Bennie geeft aan dat zowel Amarant als de cliënten tevreden zijn over het resultaat: “De klant vindt de techniek van de led dimmers natuurlijk helemaal niet interessant, ze willen de lampen uiteindelijk vanaf meerdere plekken aan kunnen zetten en dimmen. Na het plaatsen van de dimmers is er geen enkele klacht binnenkomen. Erg positief!”

 

"Onze slogan is 'invisible power', eigenlijk wat jullie dimmer ook is!” 

 

Bennie kijkt uiteindelijk tevreden terug op het project en merkt op dat het erg goed verlopen is: “Voor ons ging het zo soepel dat het eigenlijk helemaal niet zo opgevallen is dat we daar 361 dimmers hebben weg geschroefd.”

 

van gerwen ecodim

 

Het eindoordeel van Bennie over de ECO-DIM.11 is dan ook stellig: “Ik vind het een hele fijne dimmer, een dimmer die écht universeel toepasbaar is. Dit verraste me voor de prijs. Als ik zie wat we hiervoor betalen en wat we voor een normale led dimmer betalen, daar zit een flink gat tussen.” Tot slot prijst hij de eenvoudige werking van de dimmer: “Ik wil een wisseldimmer hebben die ik hier aan kan zetten en daar. Heel veel frutsels zijn hartstikke leuk, maar het kan ook kapot. De meesten klanten zitten daar ook niet op te wachten. Onze slogan is 'invisible power', eigenlijk wat jullie dimmer ook is!”   

 

“Ik vind het een hele fijne dimmer, een dimmer die écht universeel toepasbaar is. Dit verraste me voor de prijs."

 

van gerwen ecodim

     ecodim 

 

Heb jij ook een mooi project met onze led dimmers dat u graag uit wil lichten? Stuur het in naar [email protected].

Daarnaast is Van Gerwen Installaties nog opzoek naar monteurs. Dus staat u open voor een mooie nieuwe uitdaging in een gezellig bedrijf? Neem dan gerust contact met ze op!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.