Over ons

EcoDim B.V. betaalbare & kwalitatieve led dimmers voor iedereen!

Waarom EcoDim?

  1. Betaalbaar
  2. Kwalitatief
  3. Voor iedereen geschikt


1. Betaalbaar: Dankzij onze directe lijn met de fabriek én grote voorraden blijft de aanschafprijs van een EcoDim led dimmer voor iedereen interessant. Dit is belangrijk, omdat een led dimmer in combinatie met led lampen wordt aangeschaft met als doel een besparing te realiseren. Een te hoge aanschafprijs zou de terugverdientijd van de investering drukken.

2. Kwaliteit: Kwaliteit en klanttevredenheid staan hoog in het vaandel. Daarom bepalen wij zelf welke onderdelen er in de dimmers moeten komen, welke wij in Azië laten assembleren. Zo bevatten de dimmers extra onderdelen tegen piekspanning en stoorsignalen. Daarnaast kunt u met de MIN en MAX potmeter de dimmer handmatig op uw led lampen afstellen, voor een optimale dimbaarheid en lichtstabiliteit. Tot slot zorgt de vervangbare zekering ervoor dat u bij een kortsluiting niet de hele dimmer maar alleen de zekering hoeft te vervangen. Tevens leveren wij standaard een extra zekering bij de dimmers. (alleen bij .01 en .02 led dimmer). Daarnaast hebben de modellen .01, .02, .03, .05 en .07 een overload protection. 

Uiteraard zijn alle gebruikte onderdelen van A-kwaliteit. Daarbij worden op regelmatige basis kwaliteitscontroles uitgevoerd en wordt iedere klacht of tip serieus genomen om de dimmers constant te blijven verbeteren.

3. Voor iedereen geschikt: Er moet voor iedereen met dimbare led lampen een geschikte led dimmer zijn. Dat is ons streven. Daarom heeft EcoDim voor beide dimtechnieken een unieke led dimmer: ECO-DIM.01 voor ‘fase aansnijding’ en ECO-DIM.02 voor ‘fase afsnijding’.
Om de keuze voor een led dimmer verder te vergemakkelijken, vindt men hier een lijst met geteste led lampen. Zo weet men vooraf welke dimmer geschikt is.

Verder is het belangrijk dat men niet hoeft te letten hoe veel wattage er minimaal moet of maximaal mag aansluiten. Daarom hebben de EcoDim dimmers een groot bereik van 0-150W en 0-450W, waarbij led lampen van slechts 1W tot maar liefst totaal 150W en 450W aangesloten kunnen worden.

4.Innovatief: Wij zijn continu bezig om ons assortiment te verbeteren en/of uit te breiden met producten waar vandaag de dag vraag naar is. Zo hebben wij recent 's werelds eerste smart drukdraai dimmer geïntroduceerd. Deze werkt samen met bekende domotica systemen zoals Philips Hue, Homey, Trust, Smartthings en Fibaro. Deze dimmers verkopen wij in een Zigbee en Z-Wave variant. Ook hebben wij recent ons assortiment uitgebreid met snoer en vloerdimmers.

Tevens komt het vaak voor dat men al afdekmateriaal van dimmers in huis heeft en deze niet wil vervangen door een ander merk/type/kleur. Daarom past het basiselement van EcoDim onder ieder merk afdekmateriaal in Nederland en België. Geschikte merken zijn:

  • Berker by Hager
  • Busch-Jaeger
  • Gira
  • JUNG
  • Merten by Schneider
  • Niko
  • PEHA

En is er nog geen afdekmateriaal aanwezig? Geen probleem. EcoDim dimmers worden standaard met afdekraam en dimmerknop geleverd (m.u.v. .04 en .05). Zo kan iedereen probleemloos overstappen op een led dimmer.

Tot slot worden de dimmers met een Nederlandse installatiehandleiding incl. instructieafbeeldingen geleverd, zodat het voor iedereen mogelijk is deze led dimmers te installeren.