Multicontrol dimming: Wissel/Hotelschakeling met meerdere dimmers op één lampgroep!

  • Geplaatst op
  • Door Nick Vriese
  • 0
Multicontrol dimming: Wissel/Hotelschakeling met meerdere dimmers op één lampgroep!

De ECO-DIM.11 multicontrol is een speciale led dimmer die u in hotel-/wisselschakeling kunt gebruiken met meerdere led dimmers.  Hierdoor kunt u een groep lampen dus met twee (of meer) dimmers tegelijk dimmen/bedienen.  

✓ 0-250W (RC) led
✓ Wissel- hotelschakeling met meerdere dimmers
✓ Geschikt voor alle A-merken afdekmateriaal
✓ Kleine inbouwdiepte
✓ MIN afstelling
✓ Soft-start systeem

ecodim11-multicontrol-wisselschakeling-led-dimmers

De ECO-DIM.11 multicontrol is een fase afsnijdende led dimmer en werkt hiermee op 95% van alle dimbare led lampen. Daarnaast is er een ruim aansluitbereik van 0-250W led vermogen.

De naam “multicontrol” geeft het al aan. Naast dat deze EcoDim dimmer ook gewoon als stand alone te gebruiken is, kunt u deze ook in wisselschakeling aansluiten met meerdere dimmers. Zo kunt u tot wel twintig van deze dimmers op eenzelfde groep lampen aansluiten.

Bij de conventionele led dimmers was een wisselschakeling ook mogelijk, maar dan enkel met aan de ene kant een aan/uit schakelaar. Met de ECO-DIM.11 is het dus mogelijk om dezelfde groep verlichting op meerdere plekken te dimmen.

Deze dimmer wordt geleverd met een hulpstukkenset en is hierdoor te gebruiken achter alle A-merken afdekmateriaal. Met een inbouwdiepte van slechts 23mm is deze dimmer gemakkelijk in elke inbouwdoos te installeren.

Met de MIN afstelling op de dimmer kunt u het minimale licht van de lampen instellen. Zo haalt u het beste dimresultaat uit de verlichting en heeft u altijd een stabiel dimresultaat.

Tenslotte is de ECO-DIM.11 multicontrol voorzien van een soft start systeem. Het soft-start systeem zorgt ervoor dat de led lampen zachtjes aan gaan op de laatst gebruikte dimstand – ook in het lage lichtniveau. Dit betekent dat u geen flits ziet bij het opstarten van de verlichting. Prettig voor uw ogen, maar ook voor de led lamp.

De EcoDim Multicontrol dimmer zal rond de jaarwisseling leverbaar zijn. 
Meer weten? Ga dan naar de ECO-DIM.11 Multicontrol

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.